1. Buah mangga epal.
2. Cili api/padi/lada burung.
3. Limau kasturi.
4. Asam boi.
5. Gula pasir.
6. Sedikit garam.
Gambar bahan-bahan untuk mudahkan rujukan dan mencabar ketahanan mulut daripada melelehkan air liur.
2. Cili api/padi/lada burung.
3. Limau kasturi.
4. Asam boi.
5. Gula pasir.
6. Sedikit garam.
Gambar bahan-bahan untuk mudahkan rujukan dan mencabar ketahanan mulut daripada melelehkan air liur.
Mangga epal yang siap dipotong kecil. Dalam mangkuk ni mengandungi 6 biji mangga bersaiz sederhana.
Setelah semua bahan digaul, masukkan ke dalam peti sejuk selama 3 jam. Dan jeruk mangga (asam boi/tanpa asam boi) harum sedia untuk anda ratah dengan perlahan-lahan bagi merasai kemanisan, kemasaman, kemasinan, kepedasan, kepahitan dan keharuman yang sungguh mengecurkan air liur. Slurrrpppp. Sedakkkk weh!
Selamat Mencuba!
Resepi ciptaan sendiri Chef Saupee @2016
No comments:
Post a Comment